top of page
Anker 2

WAT LEUK DAT JE OVER EEN BOEK VAN BOOK2B EEN SPREEKBEURT WILT MAKEN.

SUPER VET COOL

Oké , wat heb je nodig voor informatie voor een goede spreekbeurt. Informatie over het boek, informatie over de schrijver en informatie over de illustrator. De naam van de uitgeverij en het logo. Verder is het goed om op zoek te gaan naar extra informatie over deze onderwerpen. Dat kunnen dingen over de schrijver en illustrator zijn, zoals bijvoorbeeld foto’s (deze zijn vaak wel op internet te vinden). Waarom heb je het boek gekozen en gewoon iets dat je spreekbeurt bijzonder maakt. Alles kun je in een Powerpoint maken, maar op veel scholen is dit niet nodig.

Vertel alles rustig en wacht vooral even als het nog niet stil is. Jij bent de baas!

Hieronder dus nog even de onderwerpen die belangrijk zijn voor je boekbespreking:

Anker 1
Tekening van
de maand worden?
Elfenstof in
Drabbeldam
Uitgeverij
BOOK2B
Muzak in
Drabbeldam
Spreekbeurt: zie BOOK2B4kids

Je vertelt iets over de auteur oftewel de schrijver, de illustrator oftewel de tekenaar en de uitgeverij. Je kunt er foto’s van de personen bij plaatsen en het logo van de uitgeverij.

  • Je vertelt dus iets over het boek; waarom heb je het gekozen, waarom heeft het deze titel en wat vind je van het boek. Ook vertel je iets over de hoofdpersonen. In het kort vertel je waar het boek over gaat, maar niet te veel. Je houdt het vooral spannend (het einde dus niet verklappen!)

  • Verder lees je een stukje voor. Hiervoor kies je een stukje dat je leuk vond, omdat het bijvoorbeeld spannend of grappig is. Zorg ervoor dat je een stukje kiest waardoor anderen het ook willen lezen!

  • Vertel ook waarom jij vindt dat anderen het boek moeten lezen, maak hiervoor reclame!

  • Het is ook leuk om een paar vragen voor je klasgenoten te verzinnen. Kun je kijken of ze goed hebben opgelet 😉.

  • Natuurlijk kunnen je vragen om Tips & Tops, maar als het goed is heb je geen Tips meer nodig, want je spreekbeurt is al PERFECT! 👍 😎 👏

 

Boek van BOOK2B voor je boekpresentatie: op de site kun je informatie vinden over de schrijvers en illustratoren van BOOK2B.

Veel succes!

Facebookpagina book2b
FOTO VAN DE MAAND
Voor- en achterkant Vriendschap... en meer3.jpg
Facebookpagina book2b
 
Vriendschap... en meer cadeau!
 
bottom of page